Aranypart címmel jön a magyar Jersey Shore a Viasat3 -ra

Aranypart Siófok
Comment:com írása
A Jersey Shore 2009-es permierje óta hajtogatjuk, hogy a magyar közönség megérett egy olyan reality-re, amiben igazi gyökér fiatalokat zárnak be egy villába valami vízparton, adnak nekik piát, kaját, elviszik őket bulizni, és a történéseket rögzítik. A Jersey Shore című műsor az amerikai MTV-n, az egykori zenetévén látható (mára zene nem nagyon van rajta a sok realitytől), legutóbbi évadában már tízmillió közeli nézettséget hozott, ráadásul főleg a 18-34-es korosztály körében, ott, ahol az ilyen magas számok aranyat érnek.
A Viasat3 az Éden hotel sikerén felbuzdulva készíti el a magyar verziót, ami persze kimondva nem kópia, hanem saját formátum, de az áthallásokat elég nehéz lenne nem észrevenni. A forgatásra idén nyáron kerül majd sor a Balaton partján, a címből ítélve Siófokot amortizálja majd le a nyolc bulis fiatal, akik egy percet nem tudnak úgy eltölteni majd, hogy a kamerák ne lennének nyomukban. Az Éden hoteltől eltérően ez a műsor nem a taktikázásra és egymás kigolyózására épít, nem lesz kiesés és kiszavazás, csak buli, pia, haverok, éppen ezért a szereplőválogatás során sem feltétlenül olyan arcokat keresnek, mint a Kolumbiában forgatott valóságshow esetében, hanem ún. bevállalós partiarcokat.
Azt már lehet tudni, hogy a Viasat3 kérésére a műsort gyártó cég (az Éden hotelt is jegyző Mastiff) a csatornán nézettségi rekordokat felállító előd négy szereplőjét is beválogatta az új műsorba, és hozzájuk érkezik majd négy, bulis, bevállalós, gátlástalan, egészséges önbizalommal és arroganciával bíró jelentkező. Ha tippelnünk kellene, a kívánalmaknak Éden Niki, Éden Levi, Éden Gábor és Éden Szandra felel meg leginkább, de a szereplők kilétéről a csatorna egyelőre hallgat.
A Jersey Shore-hoz hasonló reality-műsora volt már az RTL-nek is, Bajkeverők címmel, ami ugyan egy félig megírt reality volt, és arról szólt, hogy a Balaton körül mobil sztiptízbárt működtet egy bagázs, aminek az akkor még nem hivatásos celebként ismert Debreczeni Zita és egy Puma Black néven pornózó nőnek látszó lény is tagja volt. Az amerikai mintát a britek egy az egyben átvették, és Geordie Shore címen vetítik (és készül a Mersey Shore), a németek pedig Ibizán forgattak hasonló műsort Helmutokkal és Steffikkel.
Mivel az Aranypart valamikor ősszel, hétköznaponként kerül adásba, igen sűrű lesz a tévés ősz reality-fronton: az RTL a ValóVilág ötödik kiadását tolja majd minden nap, a TV2 egy török (egyes források szerint indiai) Perfect Bride anyósos realityvel próbál nézettséget szerezni, a Viasat3 pedig az Aranyparton alkoholba fulladó jövő zálogaival tör babérokra.