Aranypart - elszánt partiarcokat válogatott a Viasat3

Utolsó szakaszába ért az Aranypart című, balatoni reality szereplőválogatása. A Viasat3 korábban már jelezte, hogy négy volt Éden Hotel-szereplővel megállapodott arról, hogy a magyar Jersey Shore-nak kinéző valóságshow-ban is feltűnnek, de melléjük kerestek még négy fiatalt, akik állandó szereplők lennének. A régi csapatból Niki és Szandra biztosan benne lesznek a siófoki kalandban, a fiúkról pedig hamarosan hírt adunk.
Az Aranypart castingjának végére a műfaji követelményeknek megfelelően jórészt nagyszájú, laza (vagy lazaságot mímelő), bulizni, csajozni/pasizni szerető, extrovertált figurák jutottak el, ahogy arról a július 4-i válogatón meggyőződhettünk. Kereszty Gábor, a Viasat3 kreatív igazgatója elmondta az [origo]-nak, hogy az Éden Hotel első szériájának adatbázisát is felhasználták a behíváskor, volt direkt casting tehát.
Aki a legvégén bukott el, és nem megy a siófoki kalandra, annak jó esélye van viszont ősszel Mexikóba utazni (itt forgatja a Mastiff Hungary a csatorna megrendelésére az Éden Hotel második évadját), de aki bejut, és az Aranypart -ban szerepel, az sem biztos, hogy elbukja a karibi forgatást - pláne, ha beválik, jó karakternek bizonyul a Balatonon. "Másféle ember kell az Édenbe, és más kell ide. Most inkább bulizós, gátlástalan, igazi partiarcokat keresünk, az őszi forgatásra viszont inkább taktikus, rafinált, játszani szerető fiatalok kellenek" - tette hozzá Kereszty.
A válogató végjátékában megjelentek kétharmada nagyszájú, erős egyéniségnek tűnt, csak néhány csendesebb szereplő tűnt kakukktojásnak - a kedvencünk az a lány volt, aki meglehetősen durva történetekkel traktálta a castingstábot, majd szemrebbenés nélkül bevallotta, hogy igen gyakran szokott hazudni. A végére eljutottakat bulizási szokásaikról kérdezték a tévések (jóformán minden nő szerette, sőt, igényelte a vodkát), a párkapcsolat, a szex is szóba került (volt lány, aki büszkén jelentette be, hogy biszex, és egy hónap elvonás után már hiányzik neki egy nő illata), a tetoválásaik történetét is el kellett mesélniük. Nem az anyagiak miatti kétségbeesés vitte őket a műsorba, az általunk látott próbálkozók nagy része módosabb családból származott. Amiben mind egyetértettek, hogy jó buli egy tévéműsorban szerepelni.